Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Ракетний обстріл Києва – у КМВА доручили провести перевірку сховищ

За загибель людей, які під час нічної атаки не змогли потрапити до укриттів, які були зачинені, мають відповідати чиновники на всіх рівнях влади. У КМВА доручили провести перевірку сховищ.

Про це заявив начальник КМВА Сергій Попко у Telegram.

— Трагедія із загиблими під час ракетного обстрілу — це відповідальність влади на усіх рівнях – від керівника міста до голів району. Тому, ніхто — ні я, ні жоден інший керівник найвищої чи найнижчої ланки в цьому місті не мають права знімати із себе відповідальність до завершення слідчих дій, – зазначив він.

За його словами, задача щодо підготовки, облаштування та перевірки роботи укриттів ставилася неодноразово. Чому вона не була виконана у цьому випадку – розслідує СБУ, прокуратура та національна поліція.

Він нагадав, що дитина і дві жінки загинули внаслідок падіння уламків збитої ракети приблизно о 3:00 у Деснянському районі Києва. Усі вони перебували якраз перед укриттям.

— Що стало причиною трагедії – закриті двері входу в поліклініку, де розташоване укриття чи фатальних збіг обставин і люди просто не встигли добігти до сховища – відповіді на це питання дасть слідство, – додав він.

Він зазначив, що дав доручення головам районних державних адміністрацій забезпечити роботу укриттів цивільного захисту всіх типів у цілодобовому відкритому режимі та забезпечити їхню перевірку.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-01 15:39:54