Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Молода львів’яка з протезом ноги допомагає в реабілітації поранених з ампутаціями

26-річна львів’янку Вікторію Хемич добре знають і цінують у реабілітаційному Центрі Незламні. Нині дівчинаа приєдналась до команди спеціалістів, покликання яких – лікувати, протезувати та реабілітувати українців. Не за кордоном, а тут, вдома – в Україні.

Минуло вже майже півроку відтоді, як Вікторія перестала бути пацієнткою Центру. І тепер завжди усміхнена, привітна дівчина на протезі своїм прикладом незламності надихає поранених, багато з яких теж з ампутаціями.

Вікторія втратила ногу внаслідок ДТП. Її збив автобус просто на пішохідному переході. Ще й тягнув дівчину за собою декілька метрів після зіткнення.

У важкому стані, з масивною крововтратою та пошматованою ногою швидка доправила дівчину до Національного реабілітаційного Центру Незламні.

Аби врятувати життя пацієнтки, лікарі мали ампутувати нежиттєздатну кінцівку та провести масивне переливання компонентів крові.

Після реабілітації дівчина отримала протез і вправно на ньому ходить.

Цією історією львівські лікарі нагадують про просвітницьку акцію Твоя кров рятує, яку вони започаткували. Мета акції – підвищити обізнаність людей про донорство крові та мотивувати ставати донорами.

Стати донором крові у Львові можна за адресою: вул. Миколайчука, 9. У будні з 9:00 до 12:00.

Запис за номером: 0 800 333 003.

Джерело і фото: Перше медичне об’єднання Львова

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-31 18:29:04