Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Занесено до Книги рекордів Гіннесса: скільки коштує найдорожче морозиво у світі

Японський бренд морозива Cellato створив особливий десерт із рідкісних інгредієнтів, вартість якого злетіла до небес і потрапила до Книги рекордів Гіннесса.

Порція чудового флагманського морозива під назвою Бьякуя коштує $6 696, що достатньо для купівлі вживаного автомобіля. Але ті, хто куштував ласощі, запевняють нас, що про них, безумовно, є що розповісти.

Причиною завищеної ціни є інгредієнти, родзинкою яких є рідкісний білий трюфель, вирощений в італійській Альбі, за ціною $15 192 за кг.

Інші спеціальні інгредієнти включають парміджано реджано і осад для саке.

Виготовлення найдорожчого морозива було не єдиною метою Cellato. Вони хотіли об’єднати європейські та японські інгредієнти у формі морозива. Для цього було запрошено шеф-кухаря з ресторану в Осаці, відомого своєю оригінальною кухнею ф’южн.

На жаль, команда Книги рекордів Гіннесса не змогла спробувати цю чудову насолоду. Але, за словами співробітників Cellato, які брали участь у дегустації, у нього багатий смак і текстура.

Вони відзначили сильний аромат білого трюфеля, за яким слідує складний фруктовий смак Parmigiano Reggiano і завершує післясмак чудовий осад саке.

Хоча Cellato домігся рекордного титулу, вони не зупиняються на досягнутому і планують випуск продуктів з іншими поєднаннями найкращих інгредієнтів, як-от шампанське та ікра.

Джерело: Guinness World Records

Фото: Cellato

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-19 10:56:37