Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У Львові військовому, що отримав важке поранення під Бахмутом, повернули можливість рухатися

У Львові у Національному реабілітаційному Центр Незламні важкопораненому воїну повернули можливість рухатися. Поки що з милицями, але це лише поки.

35-річний одесит Віталій Кирилов у березні 2022-го добровільно пішов на фронт, рішення інженера-програміста було обдуманим і не обговорювалося. Він вважає, що свою країну і свою свободу боронити повинні всі.

Під Бахмутом підрозділ Віталія потрапив під мінометний обстріл. Прийшов до тями і зрозумів, що не відчуває ніг.

Першу невідкладну допомогу Віталію надали в прифронтовій лікарні. Встановили, осколок зачепив нерв. Тому бійця для подальшого лікування направили у Дніпро, а вже звідти – до Львова. До Національного реабілітаційного Центру Незламні.

Хірурги та травматологи лікарні Святого Луки встановили остточний діагноз: відкритий вогнепальний багатоуламковий перелом обох кісток гомілки з  ушкодженням малогомілкового нерва.

Складне поранення. Відновити функцію ноги можливо лише хірургічним шляхом.

Операція була плановою і добре підготовленою. Їй передувало гоєння рани.

Хірургічне втручання складалось з двох етапів. Спочатку лікарі знайшли та видалили осколок, провели ушивання малогомілкового нерва з обертанням сублімованим (сухим)  свинячим перикардом.

Потім – другий етап: остеосинтез кісток гомілки. Це хірургічне лікування переломів, що полягає у з’єднанні кісток та фіксації кінцівки механічними конструкціями і імплантами.

Операція тривала три години та пройшла успішно!

Відновлення нерву відбувається повільно. Без тривалої реабілітації не обійтися. Віталій це розуміє, готовий усе витримати, щоб з вилікуваною ногою повернутися до побратимів на фронт. Сильна мотивація.

Поки він пересувається на милицях, але ногу вже відчуває. Це хороша ознака!

Джерело і фото: Перше медичне об’єднання Львова

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-17 12:49:24