Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

В енергосистемі значно знизився доступний обсяг потужності, Укренерго закликає знизити споживання

Через зупинені на ремонт енергоблоки електростанцій, які зазнали масованих ударів росіян упродовж осені-весни, у системі значно знизився доступний обсяг потужності та резервів.

Про це повідомляє Укренерго.

– Також триває сезонна ремонтна кампанія на атомних електростанціях. Зупинені енергоблоки не виробляють електроенергію, тому енергосистемі потрібно активувати всі доступні резерви для забезпечення споживачів електрикою, – йдеться у  повідомленні.

У компанії також закликали допомогти енергосистемі стабільно працювати, зменшивши своє споживання у вечірні години – з 19:00 до 22:00.

Зазначено, що нічна масована ракетна та дронова атаки росіян по Україні не завдали нових пошкоджень енергетичній інфраструктурі.

Наразі імпорт електроенергії не відбувається. Експорт триває в Польщу та Молдову лише в ті години доби, коли в енергосистемі є надлишок потужності і українські споживачі забезпечені енергоживленням.

Раніше голова комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус заявив, що в спекотний літній період настає другий пік споживання електроенергії. Водночас ризик масових або ж постійних відключень світла – мінімальний.

Джерело: Укренерго

електроенергія, Укренерго

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-16 15:37:54