Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Storm Shadow – експерт пояснив, чому росіяни бояться цих ракет

Росіяни не дарма бояться британських далекобійних ракет Storm Shadow, які є на озброєнні у Сил оборони України.

Таку думку висловив в ефірі телеканалу FREEДОМ військово-політичний оглядач групи Інформаційний спротив Олександр Коваленко.

За його словами, загарбники бояться ракет Storm Shadow не тому, що вони можуть летіти на 300-500 км (залежно від модифікації), а тому що несуть заряд у 450 кг бронебійного типу.

– Ці ракети відносяться до великого радіусу дії крилатих ракет, на які ми так довго чекали, хоча в першу чергу робили акцент на балістичних ATACMS. Але при цьому Storm Shadow нічим не гірші, а в деяких моментах навіть кращі, ніж ATACMS, – наголосив Олександр Коваленко.

Експерт наголосив, що Україна напевне буде отримувати модифікацію ракет із дальністю ураження 300 км. Це є експортна версія.

Така ракета може знищувати укріплені об’єкти, зокрема опорні і командні пункти, об’єкти, які захищені додатково від ударів звичайними типами озброєнь.

Російським засобам ППО дуже важко перехоплювати британські Storm Shadow, тому що ракета може летіти на наднизьких висотах – від 30 м. Крім того, ракети можуть вдало огинати рельєф.

– У російських засобів ППО, зокрема умовно сучасних таких як С-400, можливість виявлення і знищення об’єктів, які летять на наднизьких висотах, починається з планки 40 м. Тобто ця ракета фактично перебуває у недосяжності, – заявив Олександр Коваленко.

За його словами, навіть, якщо росіянам і вдасться збити таку ракету, то це може бути якийсь унікальний випадок, для цього дійсно треба сильно постаратися.

Велика Британія

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-15 15:44:23