Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Олександр Ткаченко запропонував виступ Володимира Зеленського на Євробаченні 2023 року

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко запропонував організаторам Євробачення 2023 виступ Зеленського на конкурсі, але отримав відмову. Про це чиновник розповів в інтерв’ю The Guardian.

Ткаченко заявив, що надіслав лист із пропозицією ще минулої суботи 6 травня, і за кілька днів отримав відповідь із відмовою. Міністр додав, що це не був офіційний запит від президента, а сам Зеленський дізнався про це тільки напередодні Євробачення 2023.

Сам Ткаченко зазначив, що в умовах спільної організації конкурсу України та Британії був би дуже доречним виступ Зеленського. Утім, сама відповідь EBU вразила міністра – організатори відмовили у виступі через політичний підтекст, а саме шоу має розважальний характер. До того ж це суперечить суворим правилам, які лежать в основі конкурсу.

Нагадаємо, що раніше видання The Times заявили про пропозицію появи Зеленського на Євробаченні 2023 від Офісу президента. Через деякий час у самому ОП спростували факт звернення. Тепер стало відомо, що це зробив Ткаченко.

Виступ Зеленського про війну в Україні на конкурсі побачив би весь світ – Євробачення 2023 побило рекорд за переглядами. Піковим показником за переглядами протягом 5 хвилин був 11 млн, а весь фінал подивилося 9,9 млн осіб.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-15 14:25:31