Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Мав би продемонструвати силу, а натомість виявив слабкість – CNN про парад у Москві

Низький рівень техніки, відсутність літаків та незрозумілі заяви очільника Кремля Володимира Путіна демонструють слабкість РФ.

Про це повідомляє CNN, аналізуючи парад до 9 травня на Червоній площі у Москві.

Зазначено, що під час промови Путіна можна було відчути дисонанс. З одного боку диктатор розповідає, що вторгнення і війну проти України йому нав’язало НАТО. А з іншого вшановує мільйони громадян, які загинули у боротьбі з нацистами.

Окрім того, рівень техніки, представленої на параді був низьким. Журналісти припускають, що це пов’язано з тим, що російські окупанти потерпають на широкій лінії фронту в Україні.

На параді був лише один танк: Т-34. Ця модель виготовлена 89 років тому, ще до народження Путіна, що викликає питання, чому взагалі вирішили включити в парад танки, вказує CNN.

– Кремлю постійно доводиться доводити свою силу, свою міць, але у нього залишилося небагато реальної сили, щоб це зробити. Такі дії закінчуються тим, що виявляють слабкість, – пише ЗМІ.

Також цього року парад у Москві пройшов без участі авіації. Сам Кремль, згідно з його власним пресрелізом, зазнав атаки безпілотників лише за кілька днів до цього. Журналісти додають, що все це несумісне з заявами президента РФ, що його країна нібито неприступна і її знову поважають.

CNN вказує, що на фоні цього дійства ховається реальний хід війни. По-перше, постійна драма з ватажком ПВК Вагнера Євгеном Пригожиним продовжує розігруватися, що ніяк не є посланням єдності в РФ.

По-друге, у ніч на 9 травня українські сили ППО успішно відбили чергову атаку РФ на мирні міста.

– Це знову піднімає довгострокове питання цієї війни: слабка Росія – небезпечна чи просто слабка, – підсумовує видання.

Раніше парад у Москві прокоментував секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-09 15:41:11