Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Працює із зображеннями: OpenAI випустила нову версію чат-бота ChatGPT

Компанія OpenAI випустила нову версію свого популярного чат-бота ChatGPT – GPT-4. Він вважається ще потужнішим за свого попередника.

Тепер бот може приймати вхідні дані як у вигляді зображень, так і у вигляді тексту, але, як і раніше, виводить свої відповіді в текстовому форматі, що означає, що він може пропонувати детальні описи зображень.

– Ми створили GPT-4, останню віху в зусиллях OpenAI з розширення масштабів глибокого навчання. GPT-4 – це велика мультимодальна модель, яка, хоча і менш ефективна, ніж люди, але в багатьох реальних сценаріях демонструє продуктивність на рівні людини в різних професійних і академічних тестах, – повідомляють в OpenAI.

Компанія попередила, що модель, як і раніше, схильна до неточних фактів і її можна переконати виводити неправдивий або шкідливий контент. Моделі GPT-4 і наступні моделі можуть мати значний вплив на суспільство як на благо, так і на шкоду.

Зараз дивляться

– Ми співпрацюємо із зовнішніми дослідниками, щоб поліпшити наше розуміння і оцінку потенційного впливу, а також провести оцінку небезпечних можливостей, які можуть з’явитися в майбутніх системах, – зазначили в OpenAI.

GPT-4 тепер доступний підписникам через ChatGPT – безкоштовні користувачі, як і раніше, використовуватимуть попередній GPT-3.5. Він також використовується для чат-бота Microsoft Bing, Duolingo і Stripe.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-15 09:53:30