Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Іноземні експерти вважають, що ЗСУ змінили тактику контрнаступу

Фото: Генштаб ЗСУ

Збройні сили України протягом останніх кількох тижнів контрнаступу адаптували свою тактику.

Таку думку висловив дослідник Центру стратегічних та міжнародних досліджень СШ Мік Раян у матеріалі для видання ABC.

За його словами, замість прагнення швидкого проникнення через оборону противника ЗСУ перейшли до тактики “відкусити та утримати”. Він вважає, що така тактика має намір зберегти бойові потужності сил.

— Ця ідея, розроблена ще під час Першої світової війни, полягає в тому, щоб сили захоплювали й утримували невеликі частини ворожої території, а потім знову рухатись вперед за підтримки артилерії. Для цього потрібна велика кількість артилерії, – вважає Раян.

Він наголосив, що українські атаки у червні 2023 року не виправдали очікувань у плані тактичного прориву. А також провів ще одну паралель із Першою світовою, коли згадав мінні поля, окопи та протитанкові рови на сотні кілометрів.

На думку аналітика з питань оборони та безпеки професора Майкла Кларка, український контрнаступ йде добре, хоча й повільно.

Він вказує на те, що українські військові наступають на трьох напрямках: Бахмут, південь від Оріхова та Херсонський напрямок. Проте, він застерігає, що російські окупанти, ймовірно, готують великий наступ у напрямку Куп’янська на півночі.

За словами Кларка, армія РФ збирає війська та техніку на північному напрямку для наступу на Куп’янськ, щоб спробувати відвернути увагу ЗСУ від напрямів.

Водночас, в Інституті вивчення війни (ISW) відзначають “тактичні успіхи” ЗСУ і сумніваються у спроможності військ РФ прорватися на Куп’янському напрямку.

Джерело: Голос Америки

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-19 20:30:49