Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Індійську фармкомпанію попросили зупинити випуск смертельно небезпечного сиропу від кашлю

Індійського виробника ліків Riemann Labs попросили зупинити випуск сиропу від кашлю, який пов’язують із низкою загадкових смертей серед дітей у Камеруні.

Індійська щоденна газета Mint повідомила в червні, що понад десяток дітей померли в Камеруні протягом останніх кількох місяців, і влада пов’язує це із сиропом від кашлю, який, імовірно, виготовляється в Індії.

Індія опинилася в скрутному становищі після того, як сиропи від кашлю індійського виробництва були пов’язані зі смертями десятків дітей в інших країнах.

У квітні ВООЗ випустила попередження з приводу забрудненого сиропу від кашлю, виробленого індійською компанією, який вона виявила на Маршаллових островах і в Мікронезії.

У березні індійські органи охорони здоров’я анулювали ліцензію компанії Marion Biotech після того, як вироблений нею сироп від кашлю був пов’язаний зі смертю щонайменше 19 дітей в Узбекистані минулого року. У цій справі було заарештовано трьох осіб.

У лютому інша індійська компанія Global Pharma Healthcare відкликала свої очні краплі після того, як США зафіксували 55 випадків побічних ефектів, включно з одним смертельним випадком.

Інцидент в Узбекистані стався після аналогічного випадку в Гамбії в жовтні минулого року, коли ВООЗ оголосила попередження про чотири забруднені ліки, пов’язані з гострими ураженнями нирок і 66 дитячими смертями.

Це були сиропи від кашлю та застуди, вироблені компанією Maiden Pharmaceuticals Limited в Індії. Згодом фірму попросили припинити виробництво.

Джерело: Еpochtimes

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-03 12:20:34