Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Шмигаль та Блінкен обговорили п’ять ключових пріоритетів відбудови України

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся із держсекретарем США Ентоні Блінкеном на полях Конференції відновлення.

Про це він написав у Telegram.

На зустрічі прем’єр подякував США за потужну всебічну підтримку. Зокрема, за зброю та виділення додаткової фінансової допомоги в 1,3 млрд доларів.

Шмигаль та Блінкен обговорили напрямки співпраці в п’яти ключових пріоритетах швидкої відбудови. Акцентували увагу на гуманітарному розмінуванні, де США можуть допомогти технікою і підготовкою фахівців.

– Наголосив на важливості страхування воєнно-політичних ризиків. Це відкриє шлях інвестиціям і посилить економічну стійкість України. Відзначив потребу в допомозі українському малому та середньому бізнесу. Зокрема, через надання грантової підтримки, що створює робочі місця й економічні можливості, – йдеться у повідомленні.

Раніше комітет у закордонних справах Палати представників Конгресу США підтримав резолюцію H.Res. 488, у якій президента США Джо Байдена та його адміністрацію закликають негайно надати Україні ракетні комплекси АТАСМS.

Джерело, фото: Денис Шмигаль

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-22 13:33:52