Будівельні матеріали м.Ніжин
Місто і регіон

У Чернігові почали вручати повістки на бодікамеру: цей експеримент можуть розширити і на Ніжин

Видачу повісток у Чернігові вже понад тиждень фіксують на бодікамери.
Керівництво територіального центру комплектування та соціальної підтримки скористалося прикладом роботи національної поліції та запровадило оповіщення населення під відеозапис аби уникнути конфліктних ситуацій.
Є мета провести контроль правомірності дій не лише працівників військового управління, а й цивільних громадян.
Детальніше у матеріалі

-У нас правовий режим воєнного стану на сьогоднішній день діє, і ніхто його не відміняв. Тому всі громадяни повинні мати із собою особисті документи і особливо в нашому регіоні, який є прикордонним. Тому що в нас дві ворожі держави знаходяться поблизу наших кордонів, – зазначив  начальник Чернігівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олег Гончарук.

-Це є фактор стримування від агресії, дурних вчинків. Можливо, десь вони нас дисциплінують. Тобто я вважаю, що це правильне рішення, воно як з нашого боку, так і для людей, – зауважив  офіцер відділення призову Чернігівського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Ярослав Лузан.

За словами полковника Олега Гончарука, у Чернігівській області розшукують понад 20 тисяч ухилянтів. Приблизно така ж кількість зареєстрованих у телеграм-групі. Там проводять активні обговорення заздалегідь попереджаючи потенційних призовників про локації видачі повісток.

– Я хотів би задати питання до цієї групи, до тих, які підписуються. Чи по одну лінію фронту ми знаходимося? Чи одне у нас завдання відстояти нашу незалежність? Коли ми читаємо вокзал – продаж. Колаборант якійсь прийшов, написав, скинув в групу всю цю інформацію. Обмін подібною інформацією не є законним, – підкреслив Олег Гончарук.

Модератора однієї з груп вже засудили до 5 років позбавлення волі. До речі, 90% особового складу ТЦК і СП – це військові, які отримали поранення та мають досвід ведення бойових дій. Зараз же вони проводять патрулювання міста та оповіщення чернігівців.

Проходив службу в 93-й окремій механізованій бригаді. З 2014- по 2018 рік. Воював за Донецький аеропорт, був в оточенні, тричі поранений. Зараз прийшла війна в моє місто і знову став до лав. З 2022 року в строю. Так як держава розпорядилася, що комусь треба займатися оповіщенням, тобто виконую цю місію із задоволенням, працюємо, – підкреслив  Ярослав Лузан.

Експеримент з бодікамерами у Чернігові працює вдало, тож в майбутньому його можуть розширити і на такі міста як Ніжин та Прилуки.

 

newch.tv

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Приєднуйтесь до Телеграм каналу https://t.me/My_Nizhyn та Вайбер

Джерело: mynizhyn.com
2023-07-06 10:52:32