Будівельні матеріали м.Ніжин
Місто і регіон

У Чернігові з 10 липня запрацює нова маршрутна мережа: подробиці

У Чернігові з 10 липня 2023 року запрацює нова маршрутна мережа, а протягом місяця у всіх автобусах запрацюють стаціонарні валідатори — це електронні пристрої для оплати проїзду.

Про це на щотижневій нараді у Чернігівській міській раді 5 липня повідомив начальник управління транспорту міськради Олександр Рижий.

За його словами, 29 червня відбувся конкурс серед перевізників. Чотири компанії взяли в ньому участь і отримали можливість обслуговувати транспортну мережу міста протягом п’яти років.

“Відповідно до результату конкурсу в місті з’явиться понад 60% низькопідлогових транспортних засобів. Це найкращий показник по Україні, можна так сказати”, — повідомив Рижий.

Начальник управління транспорту міськради — Олександр Рижий. ФОТО: Суспільне Чернігів

Рижий сказав: нова маршрутна мережа великих відмінностей від тимчасової не матиме, буде створено один новий маршрут — це № 33.

“У нас було питання по з’єднанню мікрорайону Зарічний, який знаходиться віддалено від міста. Також ми з’єднали мікрорайони Новоселівка, Бобровиця, зробили ще зв’язок з Рокосовського, з ринком Нива і Другою міською лікарнею. Тобто цим маршрутом ми закрили два питання”.

За інформацією начальник управління транспорту міськради, у Чернігові буде значне оновлення рухомого складу.

“65% — це нові транспортні засоби, 37 одиниць — це 2023-го року випуску. Зараз на маршруті працює 52 одиниці низькопідлогових, ще додасться 15 одиниць”, — сказав Рижий.

 

Джерело: Суспільне Чернігів

 

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Приєднуйтесь до Телеграм каналу https://t.me/My_Nizhyn та Вайбер

Джерело: mynizhyn.com
2023-07-05 17:21:44