Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У розвідці Британії пояснили, чому РФ атакувала порти Дунаю БпЛА, а не ракетами

Росія атакуючи порти у дельті Дунаю іранськими дронами, всього за 200 метрів від румунського кордону, намагається змусити міжнародне судноплавство припинити торгівлю через порти.

Про це повідомляють у розвідці Британії. 

– За останні два тижні Росія завдала кілька ударів по українських портах на річці Дунай з використанням іранських безпілотних літальних апаратів односторонньої дії (БпЛА OWA). Досить імовірно, що він намагається змусити міжнародне судноплавство припинити торгівлю через порти, – йдеться у повідомленні. 

У відомстві зазначають, що той факт, що дрони завдавали ударів по цілях на відстані до 200 метрів від румунського кордону, говорить про те, що РФ розвинула схильність до ризику для завдання ударів поблизу території НАТО. 

У зведенні наголошують, що існує реальна ймовірність того, що Росія використовує БПЛА OWA для завдання ударів по цьому району, вважаючи, що вони менш схильні до ризику ескалації, ніж крилаті ракети. 

– Росія, ймовірно, вважає їх досить точними, і у них набагато менші боєголовки, ніж у крилатих ракет, – зазначають британські розвідники. 

Атака БпЛА на Ізмаїл 

В ніч проти 2 серпня російська армія вдарила з безпілотників по портовій та промисловій інфраструктурі Ізмаїлу, що межує з Румунією. За даними Офісу генпрокурора, від обстрілів пошкоджень та руйнувань зазнали елеватор, зернові ангари, резервуари одного з вантажних терміналів, виробничі, складські та адміністративні приміщення.

Одразу після цього два кораблі, що прямували до порту Ізмаїл відмовилися швартуватися.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-04 11:14:04