Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У разі застосування ядерної зброї Росією змін в сигналі тривоги не буде – Ігнат

Повітряні сили Збройних сил України не зможуть дізнатись, який боєзаряд має запущена Росією ракета. Тому в разі рішення Кремля застосувати по Україні ядерну зброю, змін у сигналі повітряної тривоги не буде.

Про це заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в коментарі виданню Телеграф.

За його словами, щойно держава-терорист випустить ракети у бік України, українські військові зможуть відстежити їх на моніторах. На прикладах захисників українського неба кожен з об’єктів, випущених по Україні, має свої параметри: швидкість, курс, висота польоту. Також військові звертають на район, звідки агресор здійснив запуск.

– І так можна скласти картинку, що за літак та яке озброєння він має, — пояснив Юрій Ігнат.

Речник командування зауважив, що визначити заздалегідь, який боєзаряд у випущених ракет, неможливо, тому жодного особливого сигналу повітряної тривоги в Україні не звучатиме, якщо Росія захоче застосувати ядерну зброю.

Юрій Ігнат додав, що для того, щоб Україна змогла уникнути потенційного ризику, потрібно 100% знищення усіх повітряних цілей ще під час польоту.

Разом із цим, наприкінці червня у Білому домі заявляли, що наразі не бачать ознак готовності Кремля застосувати ядерну зброю проти України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-04 22:41:35