Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У липні диверсанти чотири рази намагались проникнути в Україну з півночі – Наєв

Протягом липня у смузі відповідальності північного угруповання військ було виявлено та зупинено чотири спроби проникнення на територію України російських диверсійних розвідувальних груп.

Про це повідомив командувач Об’єднаних сил Збройних сил України, генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Інциденти відбувались в темну пору доби на ділянці російсько-українського кордону в межах Чернігівської та Сумської областей.

Наєв зазначив, що у заходах протидії ДРГ активну участь брали не лише прикордонники, а і підрозділи Сил територіальної оборони, Сил спеціальних операцій, мінометні розрахунки, протидиверсійні  резерви та спецпризначенці Центру спеціальних операцій Альфа.

– Наразі на Північному напрямку тривають роботи з удосконалення системи відеоспостереження, мінування можливих шляхів перетину кордону керованими протипіхотними мінами, а також облаштування мінованих непрохідних лісових завалів, – додав командувач.

Напередодні у Генштабі ЗСУ повідомили, що російські війська марно намагалися відновити втрачене положення на двох напрямках фронту: західніше Курдюмівки та Кліщіївки, а також південніше Андріївки Донецької області на Бахмутському напрямку.

Джерело, фото: Сергій Наєв

Війна в Україні, Сергій Наєв

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-03 09:01:42