Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У липні в Україну завезли рекордну кількість уживаних авто: у яких областях реєстрували

У липні 2023 року українці придбали рекордну кількість автомобілів із пробігом за межами країни. Так, у середині літа завезли 18,5 тис. вживаних авто. Показник є рекордним за останні 11 місяців, з грудня 2022 року.

Експерти з Інституту Досліджень авторинку з’ясували, в яких областях найчастіше реєструють привезений автомобіль з пробігом. Очікувано, лідером виявилася Львівська область – 2 392 авто. Друге місце за столицею з показником у 1 780 авто. Трійку лідерів замикає Київська область – 1 271 авто.

Очікувано, в самому низу рейтингу – області, які жили або й далі частково живуть під окупацією – Херсонська, Донецька, Луганська, Миколаївська та Запорізька.

Рейтинг вживаних імпортних авто за липень 2023 року точно не здивує – у топі все ті ж бестселери, які щомісяця підкуповують українців своєю ціною та доступність. Приміром, перше місце посідає Volkswagen Golf, а друге місце за чеською Skoda Octavia. Втім, у рейтингу також є й електрокари – вони поступово виходять на український авторинок.

Приміром, українці купували бюджетні Nissan Leaf, а також люксові Tesla Model 3, які вважаються одними з найпопулярніших старих електрокарів в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-03 12:10:37