Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

У Вінниці відкрили черговий центр RECOVERY, де поранених захисників повертатимуть до нормального життя

У Вінниці відкрили реабілітаційний центр національної мережі RECOVERY. Мета проєкту, який втілюють у життя Віктор та Олена Пінчуки, розбудувати потужну реабілітаційну галузь в Україні, щоб наші захисники й захисниці відновлювалися після травм і поранень, отриманих на фронті, за сучасними міжнародними стандартами.

Центр у Вінниці вже четвертий, відкритий у межах проєкту. У планах же створити 10 сучасних реабілітаційних центрів у різних областях України до кінця року.

Це дасть можливість пацієнтам з різних регіонів проходити реабілітацію ближче до дому, поруч з рідними.

Крок за кроком Руслан вчиться заново ходити.

Захищати країну пішов торік у травні. Звільняв Херсонщину, тяжке поранення отримав під Бахмутом. 30 уламків від снаряду в голові спровокували крововилив та інсульт. Один уламок хірурги витягнути так і не змогли.

 – У мене була повністю паралізована права сторона, я взагалі не міг рухатитися, але завдяки довготривалій реабілітації і наполегливій праці тіло, слава Богу, вже слухається, – каже Руслан Гаврилюк.

Руку добре відчуває, тепер головне відновити ногу. Віднедавна займається на такому тренажері, який  імітує реальну ходьбу. Лікарі та й сам Руслан вже бачать результат.

Відновлюється захисник у сучасному реабілітаційному центрі RECOVERY, який нещодавно відкрили у Вінниці. Облаштували його на базі відділенні бальнеології вінницької лікарні. Тут сформована професійна команда реабілітологів. Але з обладнанням була біда – все старе.

На жаль, просто ванни і просто масажі мало можуть допомогти бійцям з важкими пораненнями. Тепер, завдяки проєкту RECOVERY, у капітально відремонтованому приміщенні встановили найсучасніші тренажери і медустаткування.

 – Поки тривав ремонт наші спеціалісти проходили навчання. І сьогодні, маючи висококласних фахівців  і обладнання, ми стали найпотужнішим реабілітаційним центром на Вінничині, – ділиться директорка вінницького центру RECOVERY Світлана Голодюк.

Серед пацієнтів центру – захисники з ампутаціями, складними, мінно-вибуховими пораненнями, спінальними, черепно-мозковими травмами та контузіями.

У залі фізичної реабілітації є тренажери для пацієнтів з різними видами функціональних порушень. Одночасно тут можуть займатися 12 військових.

Приміром, універсальний тренажер Левітас. На ньому можна розробляти після травм спину, суглоби, шийний, грудний і поперековий відділи хребта.

А ось роботизована рука тренує і відновлює рухові функції кінцівок. Коли пальці не слухаються, комп’ютер змушує руку згадувати всі рухи.

У кабінеті фізіотерапії – надсучасне обладнання для магнітної, ультразвукової, лазерної терапії, електростимуляції.

Проєкт RECOVERY – приклад ефективного партнерства бізнесу й держави.

Сучасні реабілітаційні центри для наших захисників та захисниць, відкриті на базі державних медзакладів, уже працюють у Києві, Дніпрі, Одесі, відтепер і у Вінниці.

Професійної реабілітації нині вже потребують сотні тисяч героїв та героїнь, які за нашу незалежність заплатили своїм здоров`ям.

Місія проєкту створити потужну мережу інноваційних реабілітаційних центрів по всій країні. У планах на цей рік надати допомогу щонайменше 11 тисячам військових.

 – Медичний і гуманітарний фронти – надважливі у цій війні. Ми з дружиною розуміли, що, на жаль, сотні тисяч наших героїв потребуватимуть реабілітації. І що б не сталося, ми будемо за них боротися, – говорить Віктор Пінчук, засновник проєкту RECOVERY.

Потужність вінницького RECOVERY – 52 ліжка. Загалом відтепер майже 1100 героїв і героїнь щороку зможуть отримати тут якісну реабілітаційну допомогу.

Фізична реабілітація – це лише перший етап проєкту. Далі наші герої-захисники потребуватимуть психологічної, а потім і соціальної реабілітації.

Ми стали країною ветеранів війни, тож мусимо зробити все можливе задля їхнього комфортного життя після фронту.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-31 17:55:55