Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Українські спецпризначенці тренуються у Британії, щоб повернути Крим до Різдва – ЗМІ

Британські військові тренують елітну українську бригаду спецпризначенців для проведення операції з повернення тимчасово окупованого росіянами Криму, яку планують здійснити до Різдва.  

Про це повідомляє Sunday Express посилаючись на власні джерела. 

Як пише видання, понад 2 000 солдатів прибули до віддаленого місця в Дартмурі, щоб взяти участь у спеціальних навчаннях.

Зазначається, що напередодні  Очільник ГУР Кирило Буданов підтвердив, що війська увійдуть до Криму “найближчим часом”.

Як повідомляють джерела – операція включатиме удари з повітря, суші та моря, а українські спецпризначенці використовуватимуть техніку для підриву та паралічу російських окупантів.

В інших місцях бронетанкові підрозділи прориватимуть оборону за підтримки нового запасу ракет дальнього радіуса дії, що постачається з Великої Британії, США і Німеччини.

– Навчання проводяться в бойовому таборі в Окегемптоні, графство Девон, який був закритий для усіх інших військових підрозділів і громадськості.

Під наглядом Королівських морських піхотинців з 42 Командо.  Навчання включають класичні марші на довгі дистанції, за якими слідують нічні атаки ротних груп командос з використанням бойових набоїв, – пише видання. 

Одне з джерел Sunday Express повідомило, що акцент робиться на залученні гнучкої тактики НАТО, щоб допомогти українським військам “сформувати бойовий простір” перед тим, як завдати удару в серце ворога.

– Операція з його відвоювання (Криму – Ред.) буде такою, що передбачає розгортання численних атак на російські війська. Ми можемо навчити їх (українських військових – Ред.)нашій тактиці й показати, як користуватися технікою, але успіх буде залежати від здатності українців швидко адаптуватися і долати труднощі, – сказало джерело.

Нагадаємо, експерти поділилися думками, як Україна може повернути тимчасово окупований Крим та зазначили, що операція українських військ з деокупації півострова може більше нагадувати боротьбу за ізольований острів, аніж звичайний сухопутний бій.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-30 16:50:21