Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Україна отримає F-16, але постачання винищувачів займе кілька місяців – Блінкен

Україна отримає багатофункціональні легкі винищувачі F-16, але постачання цих літаків займе орієнтовно декілька місяців.

Про це заявив державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен в інтерв’ю іноземним журналістам. На уточнювальне запитання про те, чи вважає він, що Україна отримає американські винищувачі, держсекретар відповів ствердно.

– Думаю, так. Важливо сфокусуватися на тому, щоб, коли вони їх отримають, вони були належним чином підготовлені, могли обслуговувати ці літаки та розумно застосовувати їх, – зазначив Блінкен.

За словами глави американського Держдепартаменту, навіть якби рішення щодо F-16 для України ухвалили завтра, тоді минуло б кілька місяців, перш ніж вони почнуть застосовуватися.

– Йдеться про підготовку, обслуговування, наявність можливостей для використання їх у загальновійськових операціях. Усе це займає час, – наголосив Блінкен.

Під час саміту НАТО у Вільнюсі створили коаліцію з підготовки українських пілотів F-16. Наразі Україна використовує чотири типи літаків: штурмовик Су-25, бомбардувальник Су-24, винищувачі Су-27 і МіГ-29. Проте F-16 – це винищувач, який об’єднує всі функції чотирьох літаків, що зараз перебувають в Україні.

Джерело: StrettoWeb

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-23 20:01:45