Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Удари РФ по Одесі та портах – у британській розвідці назвали можливу причину

Війська РФ з 18 липня наростили кількість атак по Одесі та портовій інфраструктурі на півдні України, використовуючи як ракети, так і дрони.

Про це поінформували в Міністерстві оборони Великої Британії з посиланням на дані британської розвідки.

У відомстві зазначили, що під час цих ударів окупанти застосовують “незвичну кількість” ракет AS-4 KITCHEN (Х-22), які важать понад 5 тонн і початково призначалася для знищення авіаносців.

У розвідці нагадали, що під час ударів зазнали руйнувань кілька зерносховищ у порту міста Чорноморськ, а також історичний центр Одеси. А 24 липня агресор запустив дрони-камікадзе по портовій інфраструктурі Дунаю, “приблизно за 200 метрів від кордону з Румунією”.

Британська розвідка звертає увагу, що в період із серпня 2022-го по червень 2023 року, коли ще діяла Чорноморська зернова ініціатива, Росія загалом утримувалася від ударів по інфраструктурі портів на півдні України.

– Оскільки Росія відмовилася відновити угоду, Кремль, ймовірно, почувається менш політично обмеженим і намагається завдати ударів по об’єктах в Одесі, оскільки вважає, що Україна зберігає військове спорядження в цих районах, – наголошує відомство.

У розвідці уточнили, що від початку повномасштабної війни ракетні атаки РФ характеризуються поганою розвідкою і неефективним процесом вибору цілей.

Як відомо, РФ зірвала продовження Чорноморської зернової ініціативи, дія якої завершилася 17 липня. Після цього російські окупанти здійснили серію атак на Одесу, а також на одеські порти на Чорному морі та Дунаї.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-25 09:58:35