Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Три гарячі напої, які ефективно знижують рівень холестерину — дієтологиня

Дієтологиня Майс Аль-Алі, спираючись на результати наукових досліджень, у коментарі популярному британському виданню назвала три гарячі напої, які можуть ефективно знизити рівень поганого холестерину.

Фахівчиня з харчування порадила додати до свого раціону зелений чай, мате та каркаде.

– Але будьте обережні: напої, особливо зелений чай і мате, багаті на кофеїн, тож пийте їх тільки вранці, щоб не порушувати сон, – попередила Аль-Алі.

Зелений чай здавна вважається напоєм, що має корисні для здоров’я властивості.

Метааналіз 31 дослідження, в якому взяли участь понад 3 300 осіб, показав, що споживання зеленого чаю знижує рівень ліпопротеїнів низької щільності як у людей з нормальною вагою, так і в тих, хто страждає на ожиріння.

Ліпопротеїни низької щільності, відомі як поганий холестерин, можуть накопичуватися на стінках кровоносних судин. Згодом це призводить до звуження внутрішньої частини судин і, як наслідок, до потенційних ризиків для здоров’я.

Йерба мате – трав’яний чай, приготований із рослини мате.

У 2019 році дослідження, опубліковане в журналі Nutricion Hospitalaria, проаналізувало вплив вживання мате на кількість жиру в крові у 119 жінок із надмірною вагою.

Найкращі результати були відзначені у тих, хто поєднував напій зі здоровим харчуванням, хоча у тих, хто дотримувався звичного раціону, також спостерігалося зниження рівня холестерину.

Чай каркаде готують із квіток гібіскуса.

У статті, опублікованій у Журналі Альтернативної та Комплементарної Медицини 2009 року, було виявлено, що він знижує вміст жирів у крові (ліпідів) у діабетиків.

– Результати цього дослідження показали, що кислий чай (чай з каркаде) має значний вплив на профіль ліпідів у крові у пацієнтів з діабетом, – повідомили вчені.

Джерело: Express

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-09 11:46:58