Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Тривожна статистика: за 30 років кількість діабетиків збільшиться вдвічі і сягне 1,3 млрд

Згідно з результатами дослідження американських учених, до 2050 року понад 1,3 млрд дорослих у всьому світі страждатимуть на діабет. Очікується, що їхня кількість в усьому світі подвоїться, при цьому зростання буде в кожній країні і в усіх вікових групах.

За словами вчених, серед головних причин зростання діабету – рівень ожиріння, що швидко зростає, і нерівність у доступі до медичної допомоги, що посилюється.

Експерти назвали ці дані тривожними, заявивши, що діабет випереджає більшість захворювань у світі, становлячи серйозну загрозу для людей і систем охорони здоров’я.

ООН, своєю чергою, прогнозує, що до 2050 року населення Землі становитиме близько 9,8 млрд осіб. Це говорить про те, що на той час майже кожен восьмий житель житиме з діабетом.

За словами авторів дослідження, діабет II типу становить основну частину випадків при тому, що йому значною мірою можна запобігти, якщо його виявити і лікувати на ранніх стадіях.

Вчені також констатують, що пандемія Covid-19 посилила нерівність у ставленні до діабету в усьому світі: у людей із цією патологією ймовірність розвитку важкої форми інфекції та смерті вдвічі вища, ніж у людей без діабету.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-23 08:51:11