Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Танки AMX-10 RC – Резніков показав у дії отриману від Франції техніку

Міністр оборони України Олексій Резніков продемонстрував бойові броньовані машини AMX-10 RC, які Франція передала нашій країні. Їх ще називають легкими колісними танками.

Відповідний відеоролик Резніков оприлюднив у своєму офіційному Twitter-акаунті.

На відео французька техніка показана зблизька – зовні та зсередини. Крім того, очільник Міноборони проїхався на одному з танків разом із українськими військовими.

Резніков повідомив, що танки AMX-10 отримали на озброєння українські морські піхотинці. Міністр порівняв ці машини зі “снайперською гвинтівкою на колесах”.

– Українські морські піхотинці вітають свою нову кавалерію французького виробництва AMX-10! Ми разом із нашими бійцями покаталися на ній і домовилися назвати АМХ-10 “снайперською гвинтівкою на швидких колесах”, – написав Резніков.

Він подякував президенту Франції Еммануелю Макрону та міністру оборони цієї країни Себастьяну Лекорню за військову допомогу, а також всьому французькому народові за “потужну підтримку”.

– Ці швидкі сучасні машини з потужними гарматами допоможуть нам звільнити нашу територію. Так виглядають свобода, рівність і братерство, – додав Резніков.

У середині березня міністр оборони Франції Себастьян Лекорню повідомив про прибуття до України перших танків AMX-10 RC . Він стверджував, що частина з них вже вирушили на передову. Париж планував спершу передати 14 таких машин.

Танки AMX-10 RC надійшли на озброєння французької армії в 1981 році. Вони дуже мобільні, можуть використовуватися для вогневої підтримки під час бойових дій та для виконання розвідувальних завдань. Танки оснащені 105-мм гарматою, кулеметом калібру 7,62 мм і двома димовими гранатометами.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-04-18 17:00:31