Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Суд ЄС зняв санкції з ексгенпрокурора-зрадника Пшонки – Bloomberg

Суд Європейського союзу скасував санкції проти ексгенпрокурора України Віктора Пшонки, який у 2014 році отримав російський паспорт та втік до РФ на службовому автомобілі.

Про це повідомляє Bloomberg.

Як пише видання Генеральний суд ЄС скасував рішення щодо переслідування Віктора Пшонки та його сина Артема, посилаючись на помилки в оцінці та сумніви в тому, що вони були засновані на достатньо “твердій фактичній основі”.

У своєму рішенні суд заявив, що не відомо, чи переконався Євросоюз у тому, що українська судова адміністрація дотримується права на захист у місцевих кримінальних провадженнях.

Колишній генпрокурор України, Віктор Пшонка, який втік до Росії після падіння  режиму експрезидента Віктора Януковича, який активно підтримував Росію, виграв судовий процес в Європейському союзі з приводу його включення до списку військових санкцій блоку.

Нагадаємо, після падіння влади Януковича у 2014 році колишній генпрокурор, якого звинуватили у причетності до схеми з торгівлі скрапленим газом, разом з експрезидентом втік до Росії. Пізніше Європейський суд наклав на нього та його сина Артема санкції та заморозив їхні рахунки за кордоном.

30 травня того ж року   Пшонка подав позов до Європейського суду  у Люксембурзі з вимогою анулювати санкції, запроваджені проти них Радою Європейського Союзу на початку березня.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-26 17:27:41