Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Стрімкого контрнаступу, як Харківський, не буде: Резніков пояснив чому

Фото: Міноборони

Українці завищують очікування від нинішнього контрнаступу, оскільки порівнюють його з успішною блискавичною Харківською операцією восени 2022 року. Глава Міноборони Олексій Резніков заявив, що зараз таких швидких результатів не буде.

– Харківська операція пройшла дуже швидко, успішно, несподівано для ворога, для світової спільноти і для багатьох українців зокрема. Добре продумана військова операція, добре спланована і реалізована. Росіяни були не готові, тому ми успішно вийшли на річку Оскіл. Херсон, навпаки, рухався повільніше. Тому що абсолютно інший рельєф ґрунту, погодні умови і багато чого іншого, – пояснив він в інтерв’ю Настоящему времени.

За його словами, зараз не буде так швидко, оскільки зовсім інша лінія фронту, рельєф та погодні умови, а російські окупанти мали час на підготовку, тому дуже щільно замінували територію.

– На відміну від росіян, українці бережуть життя своїх солдатів. Росіяни використовують своїх солдатів як гарматне м’ясо. Вони використовують тактику м’ясорубки і перемелюють свій ресурс. Наприклад, під Бахмутом, за нашими оцінками, за вісім місяців “нападу” на Бахмут вони поклали тисяч 60 убитими і пораненими. Це божевільні втрати. Так, здебільшого це колишні ув’язнені, ресурс, який їм не шкода, – наголосив Резніков.

Глава Міноборони нагадав, що для нас головною цінністю є життя і здоров’я захисників, тому командири маневрують, обережно рухаються, і їх не треба підганяти чи підштовхувати, бо вони знають свою роботу і обов’язково виконають її.

Джерело: Настоящее время

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-20 11:01:14