Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Створив власну мережу агентів. У Херсоні СБУ затримали резидента ФСБ

У Херсоні Служба безпеки затримала резидента ФСБ, який створив власну агентурну мережу, з десяти інформаторів у регіоні. 

Про це повідомляють у пресслужбі відомства.

Довідка: 

Резидент (прим., – за військовою термінологією) – це агент, який вербує і дає завдання іншим агентам.

Як з’ясували слідчі всі вони були місцевими жителями, які підтримували збройну агресію Росії проти України. 

– Завдання цієї агентурної мережі полягало у передачі до РФ актуальної інформації про підрозділи ЗСУ у прифронтових районах Херсонської області. Зокрема, інформатори намагалися виявити можливі бойові позиції реактивних систем залпового вогню Град та іноземних гаубиць М777, – повідомили в СБУ.

Співробітники СБУ своєчасно викрили мережу і затримали її керівника на гарячому під час спроби передачі інформації агресору. 

За даними слідства, затриманим агентом ФСБ виявився місцевий житель, що потрапив у поле зору російської спецслужби ще на початку нульових.

Тоді він часто приїздив до РФ у власних справах. Згодом на нього вийшов представник ФСБ і запропонував негласну співпрацю. 

– Для переконливості своїх намірів російська спецслужба навіть видала своєму резиденту так звану перепустку для безперешкодного пересування по території країни-агресора. Ще до початку повномасштабного вторгнення РФ він повернувся в Україну і влаштувався в одну із приватних охоронних фірм у Херсоні, – з’ясували слідчі. 

Фото: СБУ

Після 24 лютого 2022 року на зв’язок з ним дистанційно вийшов представник ФСБ і визначив основні завдання у війні проти України. 

Під час обшуків у зрадника виявлено засоби комунікації, через які він контактував з агресором. 

Фото: СБУ

Фото: СБУ

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 ККУ. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-24 12:14:52