Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Сотню вагнерівців перекинули до кордону з Польщею – Моравецький

Є інформація, що понад 100 найманців із ПВК Вагнер перемістилися в бік Сувальського перешийка поблизу Гродно в Білорусі.

По це повідомив на пресконференції у Гливицях прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, оцінивши такі дії як “крок до подальшої гібридної атаки на польську територію”.

– Ймовірно, вони маскуватимуться під білоруських прикордонників і допомагатимуть нелегальним мігрантам проникати до Польщі, аби дестабілізувати країну. Проте, ймовірно, вони також намагатимуться проникнути в Польщу під виглядом нелегальних мігрантів, а це створює додаткові ризики, – наголосив він.

Сувальський перешийок – територія поблизу польського міста Сувалки, що з’єднує Польщу з країнами Балтики і водночас відокремлює Калінінградську область РФ від Білорусі.

Експерти вважають, що саме тут Росія може завдати удару по країнах НАТО, щоб пробити сухопутний коридор з Білорусі до Калінінградської області.

Напередодні віцепрем’єр Польщі Ярослав Качинський повідомив, що найближчим часом Варшава планує майже удвічі збільшити свою кадрову армію на тлі активності бойовиків ПВК Вагнера у Білорусі.

За його словами, буде створено шість дивізій, а з часом, ймовірно, буде ще сьома – запасна. Нині їх три.

Джерело: Укрінформ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-29 13:32:34