Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Росіяни живуть реваншем – Череватий про ситуацію на Куп’янському напрямку

Фото: Генштаб ЗСУ

На Куп’янському напрямку ситуацію складна, але контрольована. Сили оборони, знаючи про всі плани ворога, зривають їх.

Про це розповів речник Східного угруповання військ Сергій Череватий в ефірі Радіо Свобода.

Він повідомив, що на Куп’янському напрямку окупанти кілька тижнів поспіль намагаються промацати слабкі місця в обороні ЗСУ та пробують наступати. Але російська армія не зможе взяти позиції, які були звільнені українськими військовими минулої осені.

— Це вони так сподіваються, вони живуть реваншем. І це уже не один місяць. Спочатку було взято Донецьку та Луганську область як проміжний етап. Тут, враховуючи, що наші вороги прив’язані до дат, символів – вони б до початку надуспішної Харківської операції, де їх просто принизили, за лічені дні викинули з величезної території. Покинути техніку та снаряди, – сказав Череватий.

За його словами, росіяни хотіли б прорватися у район Куп’янська та “повторити хоча б якийсь відголос тієї слави, як під час окупації території Донеччини та Луганщини”.

Однак Череватий додав, що ЗСУ знають їхні наміри, всі підрозділи, які зосереджені, всіх командирів та всі плани. За його словами, українські захисники вже багато тижнів підряд зривають ці їхні наміри. Попри певну ескалацію, зараз ситуація дуже складна, але абсолютно контрольована.

Джерело: Радіо Свобода

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-07 13:01:47