Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Під загрозою рідкісні тварини та рослини. Вже п’ятий день палає окупований заповідник Джарилгач

Протягом пʼяти днів палає найцінніша степова ділянка в Джарилгацькому національному природному парку, що знаходиться на тимчасово окупованій території Херсонської області.

Про це повідомляють у громадській організації Українська Природоохоронна Група (UNCG).

Зазначається, що Джарилгач перебуває в окупації з перших днів повномасштабного вторгнення й забезпечити його збереження спеціальна адміністрація національного парку не може.

– Ділянка, що горить протягом 5 днів –  зона абсолютної заповідності у національному парку, де обмежене навіть відвідування людьми. Тут зосереджена основна частина всіх степових екосистем острова (решта території в різній мірі заболочена або періодично підтоплюється) та популяції всіх рідкісних степових тварин, які є на острові, – наголошують в UNCG.

Також там концентрується найбільша кількість копитних, що мешкають на Джарилгачі.

Фото: українська природоохоронна група (UNCG)

Саме ця ділянка отримала охоронний статус як заказник ще в 1974 році, за 35 років до створення національного парку.

– Без сумніву, пожежа, яку ніхто навіть не намагається загасити, принесе колосальні втрати біорізноманіттю острова, – зазначають у громадській організації. 

Раніше повідомлялося, що російські окупанти облаштувавши у природному парку Джарилгач військовий полігон. Вони перекинули на острів особовий склад та човни, вкрадені в місцевих мешканців.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-06 15:35:37