Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Підірвані склади боєприпасів у Криму росіяни, ймовірно, ховали від HIMARS – експерт

Росіяни, ймовірно, намагалися сховати склади боєприпасів у тимчасово окупованому Криму від ударів HIMARS. Йдеться про склади БК у районі Веселого та Октябрського, які нещодавно підірвали.

Про це він розповів головний редактор Defense Express Олег Катков для Liga.net.

— З огляду на вибухи та зону евакуації – ці склади доволі значні. Швидше за все, це ті склади, які рашисти відтягли, коли їх почали знищувати на дальностях до 80 км завдяки HIMARS. Деякі з них вочевидь були відтягнуті аж до Криму, – розповів він.

Він зауважив, що ці об’єкти – не єдиний великий склад у Криму. У окупантів є система, де від великих складів боєкомплект перевозять до малих, а звідти – на поле бою.

За його словами, підрив складів є складовою однієї картини ударів по Криму, включно з ударами по Кримському та Чонгарському мостах.

— Є різні засоби впливу. Склади – зменшення кількості боєприпасів, навантаження на логістику. Удар по Кримського мосту – навантаження на логістику. Це завжди комплекс дій. Неможливо бити лише по складах. Завжди йдеться про комплекс дій, – пояснює Катков.

Експерт переконаний, що Україна реалізовує стратегію, яку рік тому анонсував головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. Що війну треба переносити вглиб окупованих та суто російських територій.

Він додає, що це ж стосується ударів по Москві та Рубльовці, підкресливши, що щойно війна стане на порозі в окупантів, тоді ситуація може змінитися.

22 липня у селі Октябрське, що на північ від Сімферополя, після потужної бавовни загорілася залізнична станція Елеваторна.

Джерело: ЛІГА.net

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-25 17:00:20