Будівельні матеріали м.Ніжин
Місто і регіон

Прокуратурою стягнуто до бюджету майже пів мільйона гривень

Завдяки прокуратурі до місцевого бюджету Ніжинської міської ради повернуто 472 тис. грн., які незаконно отримано енергопостачальною організаціє на підставі додаткових угод, укладених до договору про закупівлю електричної енергії для закладів освіти.

Наразі реально виконано рішення Господарського суду Чернігівської області, яким задоволено позов Ніжинської окружної прокуратури про визнання недійсними шести додаткових угод про збільшення ціни, укладених до договору про закупівлю електричної енергії для закладів освіти та стягнуто до бюджету надмірно сплачені на їх виконання кошти в сумі 472 тис. грн. Судом підтримано позицію прокурора, що укладання між сторонами
шести додаткових угод свідчить про нераціональне і неефективне використання бюджетних коштів і створює загрозу порушення інтересів держави у бюджетній сфері. Укладення додаткових угод щодо суттєвої зміни вартості електричної енергії (збільшення ціни на 60 % та зменшення обсягу її постачання) за відсутності для цього підстав, визначених Законом, спотворює результати торгів та нівелює економію, яку було отримано під час підписання договору. Можливість зміни ціни договору внаслідок недобросовісних дій сторони договору робить результат закупівлі невизначеним та тягне за собою неефективне використання бюджетних коштів, що є прямим порушенням принципів процедури закупівлі.

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Приєднуйтесь до Телеграм каналу https://t.me/My_Nizhyn та Вайбер

Джерело: mynizhyn.com
2023-08-07 18:25:40