Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Принц Вільям та Зеленський найпопулярніші ньюзмейкери серед американців

Принца Великої Британії Вільяма, президента України Володимира Зеленського та першу леді США Джил Байден американці назвали найпопулярнішими ньюзмейкерами, згідно з опитуванням  дослідницького центру Gallup.

Найпопулярнішим серед громадян США є прямий претендент на королівський престол у Британії – принц Вільям. Рейтинг його схвалення серед американців становить 59% і лише 22% оцінюють принца негативно.

Слідом розмістився президент України Володимир Зеленський, рейтинг схвалення якого серед громадян США є 57%. Негативно українського главу держави оцінюють 29%.

Зазначається, що жодна з інших публічних осіб не отримали більше понад 50% схвалення. Однак перша леді США Джил Байден була близькою до цього (49%). Не схвалюють її 38%.

Король Великої Британії Чарльз (до нього прихильно ставляться 46%) і голова Верховного суду Джон Робертс (43%) – також користують більше прихильністю серед американців, ніж неприязню.

Фото: Gallup

Президент Джо Байден та його можливий опонент на виборах 2024 року Дональд Трамп мають однаковий показник прихильності 41%, тоді як більшість ставиться очільника Білого дому (57%) та експрезидента (55%) несприятливо.

Найменш популярним ньюзмейкером у США виявився російський диктатор Володимир Путін. Його оцінюють позитивно лише 5% американців, тоді як 90% ставляться негативно. Його схвалення знизилася з 13% у 2017 та 2018 роках і зараз є найнижчою за весь час спостережень Gallup, починаючи з 2002 року.

Джерело: Gallup

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-09 20:17:25