Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Показали, як тоне Москва і зняли дані з телефонів: ЗСУ привітали російських моряків з днем ВМФ

Українські хакери привітали ВМС Росії з професійним святом розіславши військовим, в тому числі і командирам вірусні СМС відео з атаками на російські військові кораблі та троянським вірусом. 

Про це повідомляють у ГУР МО.

СМС надходили у месенджери Viber, Telegram, WhatsApp. У розвідці зазначили, що моряки сердечно дякували за привітання і лише потім відкривали зазначене відео.

–  Саме привітання містило відео з атаками на російські військові кораблі, в тому числі на крейсер Москва. В повідомленнях містилась троянська програма, яка знімає інформацію з телефонів та перенаправляє її на українські сервери, – розповіли у ГУР, та зазначили, що на даний час потік інформації, в тому числі конфіденційної, продовжується. 

Також, одночасно з СМС-розсилкою хакери зламали сервери трьох російських урядових сайтів. В тому числі сайт Євразійського економічного союзу. 

На цих ресурсах також було розміщене відеопривітання й скопійовано  закриту інформацію.

Нагадаємо, у травні хакери зламали офіційний сайт резиденції патріарха РПЦ Кирила у Передєлкіно. На головній сторінці патріаршого Подвір’я розмістили молитву та тексти на підтримку контрнаступу Збройних сил України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-30 19:02:42