Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Перша українська машина для розмінування пройшла сертифікацію – Мінекономіки

Машина для підготовки ґрунту до розмінування, яку розробили у Харкові, пройшла відповідну сертифікацію.

Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки України.

Зазначається, що компанія-виробник отримала сертифікат відповідності та декларацію про відповідність. Це дозволяє їй налагодити виробництво машин та використовувати їх для розмінування територій.

Розробка харків’ян дозволяє ефективно знешкоджувати протипіхотні та виявляти протитанкові міни. Щомісяця можуть виготовляти дві такі машини. Серед переваг української машини відзначають простоту конструкції, порівняно невисоку вартість виробництва та обслуговування й ремонту.

— Ми зацікавлені в тому, щоб не імпортувати обладнання, а купувати своє. Тому, безумовно, ми підтримуємо ефективні українські розробки. Ключове завдання сьогодні – масштабувати виробництво вітчизняних виробників, – зазначила Перший віцепрем’єр-міністр України, сказала очільниця Мінекономіки Юлія Свириденко.

За її словами, такі машини, як розробка харків’ян будуть корисними для Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державної спеціальної служби транспорту та приватних операторів, які займаються розмінуванням в Україні.

Фото: Юлія Свириденко

Зараз в Україні працюють 20 машин для розмінування, з яких три – на Харківщині, та близько 3 тис. фахівців з розмінування. Втім, наголошується, що для пришвидшення очищення території країни від мін та вибухівки цих потужностей недостатньо.

Крім того, уряд працює над налагодженням виробництва необхідної іноземної техніки на території нашої держави. Зокрема, в Україні локалізуватимуть виробництва хорватська корпорація DOK-ING d.o.o. та данська HYDREMA.

Фото: Юлія Свириденко

Джерело: Мінекономіки

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-02 12:39:01