Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Олександр Положинський висловився про артистів, які після початку війни відмовилися від російськомовної творчості

Екслідер гурту Тартак і військовий Олександр Положинський висловився про українських артистів, які різко після початку повномасштабної війни перестали використовувати у творчості російську мову.

Каже, ніколи не любить узагальнювати, а тому загалом сказати за всіх складно. Висловлює сподівання, що багато артистів відмовилися від мови країни-агресора усвідомлено та щиро.

– Хочеться вірити, що більшість цих людей дійсно усвідомили. Реально пережили шок від того, що сталося. Я так думаю, вони жили собі в якомусь своєму уявному світі, для них не існувало війни, яка розпочалася 2014 року, не існувало Росії з її імперською історією, не існувало багатьох речей, що лежали на поверхні, – сказав Олександр.

Припускає, тоді вони не хотіли бачити, чути, розуміти чи думати про очевидне. Але зараз у якийсь момент ця реальність вдарила їх – несподівано і боляче.

– Вони побачили руйнування, смерть, зґвалтування, масові вбивства, я допускаю, що це спричинило шок, який зміг їх переключити. На жаль, сталося це не з усіма, – наголосив Положинський.

Додає, деякі також ще більше занурилися в цей ілюзорний світ і намагаються себе переконати, що того, що відбувається, просто не існує.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-06-19 14:51:18