Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Не вдалося посадити жодного літака: як ГУР відбивали десант РФ на Гостомель

Загін спецпризначенців ГУР Міноборони у перші дні початку повномасштабної війни зміг не допустити окупацію російським десантом аеродрому Гостомель.

26 липня ГУР опублікувало відео з розповіддю учасника подій та зйомками бойових дій.

ГУР зазначає, якби Росія у перші дні вторгнення змогла захопити Гостомельський аеродром і висадити там великий десант з легкою бронетехнікою, їм із найімовірніше вдалося б окупувати Київ.

Розвідник розповів, як ухвалювалися в ті дні рішення щодо оборони аеродрому, як, ким і якими засобами вона велася.

– Гостомельський аеропорт не був комерційним. Він був ближчий до них (ворога, – Ред.). Краще за все висаджуватися там, щоб йти на Київ. Там вже можна розгортатися та йти на декілька напрямків і одночасно з різних сторін на Київ. Десь хтось міг прорватися до столиці, – зазначив він.

За його словами, загін ГУР налічував 30 бійців, тоді як російський десант налічував до 300 осіб. Як зізнався боєць, зі зброї у них були лише автомати Калашнікова, кілька гранатометів, 1 БТР та гранати.

Боєць розповів, що приблизно з 20 лютого вони влаштовували засідки, пункти спостереження й відпрацьовували можливі бої з противником.

Воїн розвідки наголосив, що на Гостомель летіло 2 літаки та близько 35 – 38 гвинтокрилів.

У результаті українським військовим вдалося повністю зірвати плани окупантів, вони не дали змоги сісти у Гостомелі жодному літаку.

Війна в Україні, Гостомель

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-26 09:58:53