Будівельні матеріали м.Ніжин
Місто і регіон

На Чернігівщині попрощалися з п’ятьма загиблими Героями

22 червня Чернігівщина попрощалася із загиблими захисниками, які полягли у бою за Незалежність України.

Про це повідомляє портал “gorod.cn.ua” з посиланням на  Чернігівський обласний ТЦК та СП,

сторінки місцевих громад, друзів та родичів загиблих.

Віталій Іванов, світлина

Віталій Іванов, світлина “gorod.cn.ua”

Сержант Віталій ВікторовичІванов  народився 9 серпня 1968 року в смт Явас Зубово-Полянського району (Мордовія). З часом переїхав до України, де у 1984 році закінчив 8 класів Граденицької школи №1 на Одещині. Протягом 1986-1988 років проходив строкову військову службу, потім переїхав у село Хотіївка на Новгород-Сіверщину, де надалі проживав. До початку повномасштабного ворожого вторгнення неодноразово брав участь у навчальних зборах військовозобов’язаних, довгий час працював різноробом у ДП “Семенівкарайагролісгосп”.

У січні цього року Віталій долучився до лав оборонців України. Службу ніс у складі військової частини А4773 на посаді командира відділення – командира машини та віддано боронив Україну від ворожих окупаційних військ. На жаль, 4 червня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині Віталій  Іванов загинув.

Вдома на нього чекали дружина і двоє дітей. Попрощалися з воїном у селі Хотіївка, поховали на місцевому кладовищі.

Сергій Половко, світлина

Сергій Половко, світлина “gorod.cn.ua”

Солдат Сергій Олександрович Половко народився 14 липня 1989 року в Ічні. Після подій 24 лютого минулого року чоловік став до лав ЗС України, долучившись до складу одного з підрозділів військової частини А0693. На посаді гранатометника він сумлінно виконував свій військовий та громадянський обов’язок з захисту територіальної цілісності та недоторканості України.

На жаль, 12 червня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині Сергій Половко загинув. Вдома на нього чекали дружина і двоє синів.

Попрощалися з воїном-земляком в рідному місті, поховали на місцевому кладовищі.

Олег Школоберда, світлина

Олег Школоберда, світлина “gorod.cn.ua”

Солдат Олег Петрович Школоберда народився 9 березня 1975 року в місті Шостка. Згодом сім’я переїхала до міста Новгород-Сіверський, де Олег закінчив 9 класів місцевої гімназії № 1. Далі вступив до Новгород-Сіверського медичного училища та опанував спеціальність “фельдшер”. Після закінчення училища деякий час працював на фельдшерсько-акушерському пункті в селі Фаївка, а останні роки – на будівництві.

До лав Захисників чоловік долучився у квітні минулого року. Службу ніс у складі одного з підрозділів військової частини А2802 та до останнього вірно боронив Незалежність рідної держави.

На жаль, 15 червня 2023 року під час виконання бойового завдання у Запорізькій області Школоберда Олег загинув Попрощалися з Захисником у Новгород-Сіверському, поховали на центральному кладовищі. Вдома на нього чекали дружина та двоє дітей.

Дмитро Галаган, світлина

Дмитро Галаган, світлина “gorod.cn.ua”

Молодший сержант Дмитро Олексійович Галаган народився 1 квітня 1997 року. Дитинство провів у селі Кобижча Бобровицької громади. Навчався в Київській ЗОШ І-ІІІ ступенів №170, після чого вступив до Київського коледжу морського та річкового флоту Київської національної академії морського транспорту ім. гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного. У 2017-му опанував спеціальність “механік двигунів”, того ж року розпочав проходження строкової військової служби, а згодом підписав контракт.

Повномасштабну війну Дмитро зустрів у складі одного з підрозділів військової частини А2802 та разом з побратимами на посаді командира відділення вогнеметного взводу давав гідну відсіч ворожим окупаційним військам.

На жаль, 15 червня 2023 року під час боїв поблизу одного з населених пунктів Запорізької області Галаган Дмитро загинув. Попрощалися з воїном у селі Кобижча, поховали на місцевому кладовищі. Вдома у нього залишились матір та дві сестри.

Євгеній Нагорний, світлина

Євгеній Нагорний, світлина “gorod.cn.ua”

Крім того, у Мені попрощалися з солдатом Євгенієм Володимировичем Нагорним  1985 року народження, який боронив Україну у складі одного з підрозділів військової частини А4863 та поліг у бою 16 червня 2023 року. Поховали воїна у селі Волосківці на Менщині.

 

Приєднуйтесь до Телеграм каналу https://t.me/My_Nizhyn та Вайбер

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело: mynizhyn.com
2023-06-23 13:17:40