Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Міносвіти заблокувало отримання дипломів 450 студентам, які обійшли ЗНО

Міністерство освіти заблокувало видачу дипломів 450 студентам, які обійшли складання ЗНО за так званою системою Польський вступ. 

Про це повідомляють в МОН. 

Як розповіли у міністерстві ЗНО (зовнішнє незалежне оцінювання) було запроваджено саме з метою уникнення хабарів та махінацій з оцінками під час вступної компанії. Втім деякі ВУЗи навчилися обходити цей процес, та приймали студентів за так званою системою Польський вступ. 

– Цей механізм полягає у тому, що спочатку вступник зараховується до іноземного закладу освіти, а після року навчання, яке у деяких випадках відбувалося навіть без виїзду за кордон, поновлюється до закладу вищої освіти в Україні на старший курс. Така схема дозволяла обійти ЗНО, а іноді й обмеження, встановлені стандартами вищої освіти, – йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що упродовж останніх років Міністерство освіти й науки України проводить роз’яснювальну роботу із закладами вищої освіти, але деякі заклади почали обманювати вступників і здобувачів вищої освіти й зробили це своїм брендом, розміщуючи відповідну інформацію навіть на офіційних вебсайтах. 

– Особливо непокоїть, коли такі ЗВО здійснюють поновлення на спеціальності, здобуття освіти за якими необхідне для роботи за професіями, для яких запроваджено додаткове регулювання, – зауважили у Міносвіти. 

Тому МОН заблокувало замовлення документів про вищу освіту понад 450 здобувачам, які не відповідають вимогам Закону України Про вищу освіту.

Втім ці студенти можуть узяти перерву у навчанні та завершити здобуття освіти у наступному році, якщо виконають усі необхідні вимоги.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-28 10:45:20