Будівельні матеріали м.Ніжин
Місто і регіон

Музейна експозиція «Герої Сіверського краю»: у Чернігові шанують полеглих воїнів

У Чернігівському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки відбулося урочисте відкриття музейної експозиції «Герої Сіверського краю», яка присвячена вшануванню та пам’яті тих, хто віддав своє життя заради миру та безпеки в нашій країні.

Про це повідомляє АрміяInform.

На урочисте відкриття завітали офіцери оперативного командування «Північ» на чолі з його командувачем, Героєм України, бригадним генералом Дмитром Красильниковим та посадовці краю — начальник обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус та начальник міської військової адміністрації Дмитро Брижинський. Начальник Чернігівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Олег Гончарук провів для присутніх ознайомчу екскурсію.

У Чернігові відкрили музейну експозицію «Герої Сіверського краю», фото-1

Експозицію створили офіцери та працівники обласного ТЦК та СП з метою збереження історій та спогадів про війну з російськими окупантами, яка вплинула на сучасне та майбутні покоління українців. Тут зібрані рідкісні фотографії, особисті речі військових, а також документальні матеріали, які дають можливість гостям глибше пізнати життя на війні й відчути важливість миру та згуртованості нації.

Одним із найемоційніших моментів в експозиції є Пантеон Героїв — місце, де відзначали та вшановували тих, хто проявив неймовірну мужність і героїзм на полі бою. Це спеціально оформлена стела з іменами Героїв, які стали символами відваги та жертовності.

У Чернігові відкрили музейну експозицію «Герої Сіверського краю», фото-2

Засновники експозиції наголосили на тому, що вона має стати місцем пам’яті, де люди зможуть згадати про війну та зрозуміти її наслідки, а також вшанувати тих, хто вступив у боротьбу за мирне майбутнє України. Тож, відкриття експозиції «Герої Сіверського краю» стало важливим кроком на шляху до зміцнення національної єдності та пам’яті про подвиги наших воїнів.

Слід зазначити, що цей проєкт було реалізовано коштом меценатів. Окрему подяку його автори висловили генеральному директору ДП «УкрСіверБуд» Віктору Вереші, директору ТОВ «Городнянські аграрні інвестиції» Юрію Стадніку та директору «ПП ВКФ «Адам&Єва» Сергію Цюцюрі.

Григорій Мазур, кореспондент АрміяInform. Фото автора

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Приєднуйтесь до Телеграм каналу https://t.me/My_Nizhyn та Вайбер
 

Джерело: mynizhyn.com
2023-08-19 10:42:39