Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Курт Волкер під час зустрічі з мером Одеси Геннадієм Трухановим: єднання одеситів надихає

17 травня 2023 року Одесу відвідав американський дипломат, експредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер. Наразі він залишається одним із головних лобістів допомоги нашій країні у Вашингтоні.

Під час візиту пан Волкер відвідав Молитовний сніданок Одещини, а також засідання Ради Одеського об’єднання національностей, що проходило під патронатом мера Одеси Геннадія Труханова, який очолює Раду.

В рамках засідання пан Курт Волкер та Геннадій Труханов урочисто відкрили залу Euroatlantic event hall у Міжнародному культурному центрі UNION, будівлю якого, до речі, було створено ще в 1902 році: тут проходили концерти видатних композиторів, піаністів, поетів.

Останній капітальний ремонт центру було проведено у 1950 році. Попри інтерес комерсантів до об’єкта в історичному центрі, місту вдалося відстояти та повернути будівлі майже автентичний вигляд. Також було збережено призначення UNION – культурний центр.

Пан Волкер високо оцінив рівень нового центру, створеного міською владою у кооперації з одеським бізнесом, митцями та культурними діячами міста.

За його словами, він абсолютно впевнений у перемозі України над Росією, а також у швидкому післявоєнному  відновленні нашої країни.

За словами Геннадія Труханова, у низці найбільших міст світу Одеса посідає своє унікальне, окреме місце. У своїй промові мер порівняв Одесу зі Сполученими Штатами – за прагненням до свободи та ступенем сміливості громадян.

– Сміливість і свобода – ось два постулати, на яких побудовано історію нашого міста. З часів Порто-франко і до сьогодні одесит генетично не сприймає ані рабства, ані раболіпства! Одеса – вільне місто, дух якого не змогли зламати ні російський імперіалізм, ні радянський тоталітаризм, – підкреслив Труханов.

Саме в цьому, за словами мера Одеси, криється секрет одностайності одеситів. Багатонаціональна, багатомовна Одеса серед перших дала відсіч військам Росії та продовжує відчайдушно битися на фронті.

– Ми зараз розмовляємо з вами у місті, створеному вільними людьми. І у жилах сьогоднішніх одеситів тече їхня кров! Одесити, як і всі українці, борються і гинуть за те, щоб захистити цивілізацію, побудовану на гуманізмі та безумовному праві на свободу, – сказав Геннадій Труханов.

Курт Волкер, своєю чергою, зазначив, що таке єднання одеситів його надихає. Він повідомив, що США готують новий пакет військової допомоги Україні, який може бути затверджений вже у вересні.

Також американський дипломат припустив, що приєднання України до НАТО може відбутися ще до завершення війни.

– Сама назва зали (Euroatlantic event hall – ред.), яку ми відкрили, є символічною. Це черговий доказ того, що Україна має бути у Європейському та Північноатлантичному альянсі, – наголосив Курт Волкер.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-19 16:09:54