Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Кремль намагається відрізати росіян від VPN, щоб приховати правду про війну – британська розвідка

Протягом останнього тижня російська влада, ймовірно, посилила свої зусилля, спрямовані на те, щоб перешкодити доступу російських громадян до віртуальних приватних мереж (VPN). Багато найпопулярніших VPN стали непридатними для використання в деяких регіонах РФ.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

VPN дозволяють користувачам приховувати свій доступ до інтернету, зберігати конфіденційність і обходити державну цензуру.

Зазначено, що VPN надзвичайно популярні в Росії, незважаючи на те, що з 2017 року вони є незаконними. Вони дозволяють користувачам отримувати доступ до об’єктивних міжнародних джерел новин, у тому числі про війну проти України.

– VPN, ймовірно, є найбільшою вразливістю в спробах російської держави встановити всеосяжний внутрішній інформаційний контроль, – вказують у британській розвідці.

У відомстві також додають, що окрім посилення технічних збоїв, Росія також розпочала інформаційну кампанію, намагаючись налякати громадян, стверджуючи, що VPN ставлять під загрозу їхні особисті дані.

Раніше Федеральна прокуратура Німеччини повідомила про арешт працівника Бундесверу за підозрою в шпигунстві на користь Росії.

Джерело: Міністерство оборони Великої Британії

Війна в Україні, Росія

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-10 10:59:09