Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Концерти Тейлор Свіфт у Сіетлі спричинили невеликий землетрус

Концерти американської співачки Тейлор Свіфт у Сіетлі спричинили невеликий землетрус силою 2,3 бала.

Сейсмологиня Джекі Каплан-Ауербах зареєструвала ці дані під час аншлагових виступів Свіфт на стадіоні Lumen Field 22 і 23 липня.

– Я взяла дані за обидві ночі концерту і швидко помітила, що це явно один і той самий зразок сигналів. Якщо я накладу їх один на одного, вони будуть майже ідентичні, – зазначила сейсмологиня.

Джерелом міні-землетрусу могли бути або шанувальники Свіфт, які танцювали, або звукова система. Протягом двох вечорів на її концертах танцювали 144 тис. фанатів.

Раніше подібне вже відбувалося. У 2011 році в Сіетлі матч з американського футболу спричинив землетрус, отримавши назву Звіриний землетрус.

– Хоча різниця магнітуд між Звіриним землетрусом і Свіфт-землетрусом становить лише 0,3 бала, фанати Свіфт перемагають фанатів Seahawks. Струс був удвічі сильнішим, – зазначила Джекі Каплан-Ауербах.

Після багатотисячних концертів у Сіетлі в рамках туру Eras Tour, Тейлор Свіфт звернулася до шанувальників, подякувавши їм за енергію.

– Сіетл, це був дійсно один з моїх улюблених вихідних. Дякую за все. Всі ці оплески, крики, стрибки, танці, спів, – написала вона.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-30 12:14:45