Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Концерн Rheinmetall заснував спільне з Укроборонпромом підприємство

Німецький концерн Rheinmetall спільно з Укроборонпромом створить в Україні підприємство з ремонту та виробництва танків. Про це повідомило видання Handelsblatt.

Директор концерну Армін Паппергер у коментарі виданню сказав, що контракти вже підписані.

За його словами, Україна отримає вигоду від такої співпраці у вигляді комплексної передачі технологій та постачання військового обладнання з Німеччини.

— Rheinmetall ремонтуватиме і вироблятиме танки в Україні. Концерн заснував із цією метою спільне підприємство з українською державною компанією Укроборонпром. Партнери розглядають можливість будівництва нового заводу, — пише видання з посиланням на джерела.

Повідомляється, що Rheinmetall матиме 51% в новій компанії, а також візьме на себе управління нею. Зазначається, що це може бути повністю новий завод, збудований з нуля.

В Укроборонпромі поки не коментували публікацією Handelsblatt.

9 травня в Rheinmetall заявили, що мають намір виробляти танки, ППО та снаряди в Україні. Тоді гендиректор концерну заявив, що ця допомога Україні розрахована на середньострокову та довгострокову перспективу можливості самостійно захиститися. Інвестиції у майбутні заводи надходитимуть від української держави.

Фото: Rheinmetall

Джерело: Handelsblatt

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-12 17:54:57