Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Контрнаступ ЗСУ на Запоріжжі – РФ перекидає десантників

Військове командування РФ, імовірно, перекинуло десантників із Херсонської в Запорізьку область, де зараз тривають запеклі бої. Це може ослабити оборону окупантів на лівому березі Дніпра.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані британської розвідки.

– Росія, ймовірно, передислокувала підрозділи повітряно-десантних військ із Херсонської області в район Оріхова Запорізької області, де відбуваються важкі бої, – йдеться в аналізі.

Розвідка нагадала, що в цьому районі 58 загальновійськова армія РФ веде бойові дії проти українських захисників із 4 червня 2023 року.

А в липні був звільнений командувач 58 армії, генерал-майор Іван Попов, який скаржився керівництву на нестачу засобів контрбатарейної боротьби. Звільнення могло статися через те, що Попов наполягав на необхідності виведення частини своїх військ.

Розвідка повідомляє, що 70 та 71 мотострілецькі полки РФ зіткнулися з особливо інтенсивним виснаженням та важкими боями на передовій. Тому перекидання десантників може дозволити вивести частини цих полків на відновлення.

– Однак передислокація, швидше за все, послабить оборону РФ на східному березі Дніпра, де вона все частіше зазнає атак під час українських десантних рейдів, – наголошується в аналізі.

За даними американського Інституту вивчення війни (ISW), контрнаступ ЗСУ змушує окупантів передислокувати свої підрозділи до Запорізької області. Це свідчить про те, що просування українських військ значно послабило російські сили. Подальша деградація підрозділів РФ, що обороняються, створює можливості для того, щоб будь-який український прорив став потенційно вирішальним.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-12 12:32:54