Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Кинджали летіли на аеродром, де молоді пілоти збираються на навчання на F16 до Європи – Ігнат

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, що чотири Кинджали, якими окупанти атакували Україну вдень 11 серпня, були спрямовані на військовий аеродром Івано-Франківщини, де перебували молоді пілоти, які незабаром мають поїхати на навчання на F16 до Європи.

Про це він сказав в ефірі національного телемарафону Єдині новини коментуючи ракетний удар.

– Це черговий удар терористів ракетами Х-47. Цього разу Франківщина під прицілом, наша молодь, наші молоді пілоти, які скоро вже практично їдуть на навчання. Молоді пілоти будуть навчатись за іншою програмою, і знаємо, що й Велика Британія, й інші країни будуть навчати їх на новий тип літака, західну техніку, на F16 передусім. Таким чином, ворог хотів завдати удару і по нашій молоді, позбавляючи нас перспективи подальшого переозброєння на новітні західні зразки техніки, – наголосив Ігнат.

Нагадаємо, 11 серпня, російська армія випустила з чотирьох літаків МіГ-31К з повітряного простору Тульської та Липецької областей РФ по Україні чотири аеробалістичні ракети Х-47 Кинджал.  Одну ракету вдалося збити, ще три вдарили біля аеродрому в Івано-Франківській області.

Одна з них влучила у господарську споруду, загинув восьмирічний хлопчик.

Фото: Медіа Центр Україна

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-11 16:29:34