Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Кабімін спростив імпорт запчастин для ремонту танків та літаків

Кабінет міністрів України спростив імпорт комплектувальних запчастин для військової техніки, тепер її зможуть ремонтувати на будь-якому підприємстві з відповідними потужностями.

Це рішення ухвалили на  засіданні уряду 11 серпня, повідомляють у пресслужбі Мінекономіки.

Тепер, компоненти та комплектуючі для військової техніки, а також для техніки подвійного призначення постачатимуться в Україну за спрощеною процедурою – без дозволу Державної служби експортного контролю. Мова йде про імпорт спеціально призначених чи модифікованих до військового використання компонентів.

– До переліку товарів військового призначення та подвійного використання, що можуть імпортуватися без дозволу Держекспортконтролю, ми додаємо комплектуючі та запчастини до наземної військової техніки. В тому числі йдеться про комплектуючі для танків, БТР, спеціально обладнаних автомобілів. Також до переліку вносимо компоненти до пілотованих літальних апаратів, – розповіла міністр економіки України Юлія Свириденко.

З її слів, дебюрократизація та спрощення процесу суттєво посилить спроможності тилу швидко відновлювати військову техніку – ремонтувати її для фронту зможе будь-яке підприємство, яке має відповідні потужності та фахівців. 

Нагадаємо, 28 липня Верховна Рада ухвалила законопроєкти, які звільняють від мита та ПДВ високотехнологічні тепловізори та антидронові рушниці під час ввезення в Україну.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-08-11 17:29:18