Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Зі скількох років можна робити манікюр: пояснює експерт

Манікюр для багатьох став невід’ємною частиною буденного життя. Особливою популярністю користується манікюр із гель-лаковим покриттям. Тому багатьом підліткам так і кортить якнайшвидше спробувати цю процедуру на собі. Зі скільки років можна робити манікюр – читайте в матеріалі.

Зі скільки років можна робити манікюр: пояснює експерт

За словами майстра манікюру Катерини Слободяник манікюр рекомендовано робити із 16 років. Тоді нігтьова пластина більш менш приходить в тонус. Крім цього, в такому віці шанси пошкодити нігті набагато нижчі, ніж у молодих представниць. Сам ніготь може ламатися, а покриття гель-лаком буде відпадати й відколюватися, якщо робити це раніше.

Через це можуть виникнути різні захворювання нігтя, тому краще відмовитися від подібних процедур в такому ранньому віці.

Крім цього, до 14-15 років нігтьова пластина у дівчаток зміцнюється, зростає не тільки в довжину, але і в обсязі й в ширину.

У підлітковому віці ніготь дуже тонкий, ніжний і носіння гель-лаку або штучних нігтів просто буде перешкоджати його здоровому росту. Плюс до цього, на тонких нігтях гель-лак або гель буде швидше відколюватися або відшаровуватися, і дівчинка все одно не зможе повноцінно носити гелеві нігті.

Крім цього, через гру гормонів в організмі матеріал може не триматися та і взагалі манікюр не дасть того ефекту, що хотілося б.

Чи потрібно писати дозвіл на манікюр батькам, якщо дитині – менш як 16 років

За словами майстра, це не обов’язково. Просто бажано аби хтось із батьків був присутнім, адже ніколи не слід виключати ризик хвилювання, коли дитина може втратити свідомість. Особливо –  коли чують фрезер. Що стосується дизайну, для першого разу завжди рекомендується вибирати щось із нейтральної палітри, аби швидко не набридло.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-25 17:26:53