Будівельні матеріали м.Ніжин
Україна і світ

Зеленський: щоб захистити Одесу, Україні потрібні додаткові системи ППО SAMP-T або Patriot

Фото: Офіс президента

Для захисту Одеси з повітря Україні потрібні додаткові системи ППО SAMP-T або Patriot. 

Про це 19 липня заявив президент Володимир Зеленський на пресконференції в Києві після зустрічі з главою уряду Ірландії Лео Варадкаром.

– Є дві системи на сьогодні. Я домовлявся з президентом Макроном і прем’єр-міністром Італії Джорджією Мелоні, коли ми отримали SAMP-T. Не будемо зараз говорити, де розташовані ці системи, але вони працюють, працюють чудово, – сказав він.

Глава держави зазначив, якби в нас були відповідні додаткові системи, вони б захистили інфраструктуру Одеси, і не тільки портову інфраструктуру. 

– Або це системи Patriot. Ви також прекрасно знаєте, хто нам дав ці системи. Але всього цього поки що не вистачає, щоб захистити відповідну інфраструктуру, – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, в ніч проти 19 липня російські війська атакували Одеську область ракетами Х-22, Х-59, Онікс, а також дронами-камікадзе типу Shahed-136.

Під час бойової роботи зі знищення ракет та дронів у житлових комплексах Одеси вибуховою хвилею пошкоджено кілька багатоквартирних будинків. Щонайменше шість одеситів, серед яких дев’ятирічний хлопчик, дістали поранення уламками скла та інших предметів.

Також сьогодні в Україну з офіційним візитом прибув прем’єр-міністр Ірландії Лео Варадкар. Ірландська делегація вже відвідала Бучу, щоб вшанувати пам’ять жертв російських військових злочинів.

Володимир Зеленський, Повітряні сили України

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-07-19 15:13:18